Wat geweest is in Oktober

 

Het begint inmiddels een traditie te worden: de jaarlijkse veilingavonden met AV Danio Rerio uit Delft. Het zijn altijd gezellige avonden waar voor iedereen wel iets leuks te kopen valt. Deze avond was dit ook het geval. De zaal was net groot genoeg om alle gasten te kunnen herbergen. Ton Blokland heette alle aanwezigen hartelijk welkom. Daarna maakte hij melding dat de heer Aurup vanwege gezondheidsredenen helaas zijn lidmaatschap heeft moeten opzeggen. Dat is natuurlijk spijtig om te horen. De heer Aurup was altijd een trouwe bezoeker van de avonden. We wensen hem veel sterkte.

 

Vervolgens begon de veiling. In het begin liep het nog niet helemaal vlotjes maar nadat Ton Zwartjes de leiding overnam begon er vaart in te komen en werd in een rap tempo de aangeboden spullen aan de man of vrouw gebracht.

 

Uiteraard de nodige planten, deze keer geen crypto’s, maar wel prachtige Echinodorussen, Bacopa, Ludwigia en Mayaca. Ook op vissengebied waren er leuke aanbiedingen. Wat dacht u van 2 prachtige maanvissen (Pterophyllum altum), een prachtig stel Diamantgoeramis (Trichogaster Leeri), een schooltje Rasbora Dorsiocellata, Meervallen (Hypostomus species?), Micky Mouse plaatjes (Xiphophorus variatus) en prachtige guppen (Poecilia reticulata).  Ook werden er garnalen te koop aangeboden en een groot aantal slaketende slakken. Die werden overigens allemaal verkocht.

 

Naast levende have werden ook andere aquariumspullen ter veiling aangeboden:  o.m. een terrariumbakje, pH-meter, plantenvoeding, vissenvoer, diverse aquariumboeken,  visnetjes, luchtpompjes, etc. Het meeste werd verkocht tegen zeer schappelijke prijzen, mag ik wel zeggen. Onze penningmeester zal een leuke avond gehad hebben.

 

Al met al weer een heel gezellige avond mede door de aanwezigheid van een groot aantal leden van Danio Rerio.  In het voorjaar gaan we de traditie weer voortzetten in Delft.

 

Tot de volgende keer.

 

Jan de Reus