Wat geweest is in november 2008

 

Deze maand geen spreker maar een veilingavond samen met onze zustervereniging ‘Danio Rerio’ uit Delft. Dat is inmiddels een traditie aan het worden en er komen altijd veel mensen op af. Dat was ook deze avond het geval. Alle mensen werden van harte welkom geheten door onze voorzitter Ton Blokland.

 

Zoals gezegd de zaal was goed gevuld en dat was niet voor niets want er viel voor iedereen wel wat te kopen. Een bijzonder groot aanbod van planten (met name Crypto’s) tegen zeer schappelijke prijzen. Mooie guppen van Annemarieke Slinger, een CO2 installatie, diverse verwarmingselementen, filters en luchtpompen. Kweekporties azijnaaltjes (wederom van Annemarieke). Een kompleet aquarium en ga zo maar door.

 

Ton Zwartjes  van Danio Rerio trad op als veilingmeester en deed dat met verve. Vanwege het grote aanbod had hij daar de hele avond werk aan maar dat is hem wel toevertrouwd. Er wordt op sommige zaken fel geboden en dat is natuurlijk leuk voor de verkoper maar ook voor de verenigingskas. Ik denk dat de penningmeester meer dan tevreden was.

 

De sfeer was ook deze keer weer bijzonder goed. Er werd veel lol gemaakt met name toen de veilingmeester in de maling werd genomen toen een reeds geveild voorwerp opnieuw ter veiling werd aangeboden. Ton Blokland speelde daarbij de heilige onschuld. Het was een leuke avond en ik denk dat de meeste mensen tevreden naar huis zijn gegaan met een of meer leuke koopjes.

 

Voor herhaling vatbaar lijkt me. Volgende maand uitslag van de huiskeuring. Komt allen.

 

Jan de Reus