Wat geweest is in februari

 

De februari-avond is traditiegetrouw gereserveerd voor de algemene ledenvergadering.

Een avond waar het bestuur verantwoording aflegt over het reilen en zeilen van de vereniging en waar de leden hun inbreng naar voren kunnen brengen. Ton Blokland opende de avond en heette alle aanwezige leden van harte welkom. Er was gelukkig een flink aantal leden (17) aanwezig op deze toch wel bijzondere avond. In snel tempo werd de agenda van de vergadering doorlopen. Een punt van aandacht is dat wehelaas onze huidige locatie niet langer kunnen blijven gebruiken. Florence Vredenburch gaat de huidige zaal verbouwen (ingang van het gebouw wordt verplaatst) en dus zullen we op zoek moeten gaan naar een alternatieve locatie. Piet Muller is hier reeds mee bezig. Wij houden u op de hoogte van onze vorderingen op dat gebied.

 

Het gaat financieel gezien nog steeds goed met de vereniging. Net als vorige jaren was er ook dit jaar weer een positief resultaat te noteren mede door dat eigen leden in staat zijn geweest om lezingen te verzorgen. Omdat Wim Tomey dit jaar bij De Rijswijkse de huiskeuring heeft gedaan kon ook hier op de kosten worden bespaard. Al met al ziet het financiŽle plaatje er goed uit. Met dank aan onze penningmeester.

 

Het aanbod aan lezingen was afgelopen jaar prima en ook ons clubblad mag er zijn. Er werden tijdens de vergadering door de leden een aantal onderwerpen voor lezingen aangereikt. Het bestuur zal zijn best doen om deze wensen te realiseren. Ton Blokland besloot het officiŽle gedeelte van de avond en bedankte alle aanwezigen voor hun positieve inbreng.

 

Na de pauze was Loek v/d Klugt zo vriendelijk om een film te laten zien over cichliden die voorkomen in de kratermeren van Nicaragua. Een film van Willem Heijns en Ad Konings over hun bezoek aan de kratermeren (o.m. Laguna XiloŠ) van Nicaragua. Willem Heijns is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Cichliden (NVC) en een autoriteit op het gebied van cichliden. Na een wat moeizame start, het geluid wilde het eerst niet doen, zagen we een zeer interessante film over het natuurlijk habitat van deze bijzondere vissen.

 

Als u meer wil weten kunt op het internet de nodige informatie vinden bv. op: (http://www.cichlidae.com/author.php?id=146)

 

De film zelf kunt u downloaden via: (http://www.torrentz.com/64375e94c5fd48c1f83ad51ae7431bedd363b839)

 

Een aanrader wat mij betreft.

 

We kunnen terugzien op een welbestede avond.

 

Tot de volgende keer.

 

Jan de Reus