Verslag van de oktoberavond 2008

 

Na opening van de avond door voorzitter Ton Blokland, deed deze nog een oproep voor deelname aan de huiskeuring. Hierop volgde geen reacties en tot op heden zijn er 4 deelnemers.

Verder had Jan de Reus melding gemaakt dat hij voor deze avond verhinderd was om te komen. Over de opkomst was niet te klagen er waren 21 aanwezigen en dit is veel in vergelijking met verenigingen die een groter ledenbestand hebben.

Nadat er verder geen vragen en mededelingen waren, werd het woord gegeven aan Loek van der Klugt.

Zoals aangekondigd presenteerde hij vanavond de uitslag van de districtkeuring 2008 in het District Zuid-Holland Noord van de NBAT. Een ieder die presentaties van Loek hebben gezien, weten dat de fotoís en de presentatie tot in de puntjes verzorgd zijn.

Deze presentatie is een mooie aanloop voor de deelnemers aan de huiskeuring; zij kunnen er veel ideeŽn op doen om hun aquarium keuringsklaar te maken.

Voor de pauze begon Loek met de A-1 aquaria, het z.g. gezelschap aquarium, na de pauze kwamen de A2, speciaal aquarium voor plant en dier, A3 hoofdzakelijk dieren, de z.g. keienbakken, B1 gezelschap zeewater, B2 speciaal zeewater, C1 gezelschap terrarium en C2 speciaal terrarium aan bod.

 

Loek begon vol enthousiasme met de nummer laatst in zijn klasse en eindigde bij de nummer 1. Deze manier van presenteren geeft een duidelijk beeld hoe een aquarium steeds beter wordt. Voor het college van bondskeurmeesters had hij ook nog wat aanwijzigingen die zijns inziens meer punten waard zijn of een overweging waard zijn om daar eens met andere ogen naar te kijken. De ons aller bekende bondskeurmeester, die dit jaar bij ons de huiskeuring verzorgd, de heer W.A. Tomey, die vanavond een avondje vrij had om te komen, zal dit ongetwijfeld meenemen naar de komende vergadering van de bondskeurmeesters.

 

Na de presentatie, waaruit blijkt dat Loek zelf ontzettend veel kennis in huis heeft, die hij graag overdraagt aan mede aquarianen, volgde een wel verdiend applaus.

 

Eigenlijk kan Loek ook als bondskeurmeester of als adviseur naar bondskeurmeesters optreden, omdat hij heel goed weet waar knelpunten zitten waardoor een aantal aquarianen niet meedoen aan keuringen.

 

Redactie