Verslag van 18 april 2017

 

Onze voorzitter Theo Peters opende de avond en heette iedereen van harte welkom. Bericht van verhindering was ontvangen van D. Jager en P. den Heijer. De kascontrole commissie heeft inmiddels de kascontrole uitgevoerd. Er zijn daarbij geen bijzonderheden geconstateerd. De heren V/d Berg en V/d Splinter worden bedankt voor hun inspanning.

 

Helaas heeft onze spreker van deze avond: de heer Adrie van Holstein, zich ziek gemeld zodat de geplande lezing over garnalen en kreeften vanavond helaas niet door kan gaan. Adrie komt later dit jaar in de herkansing bij De Rijswijkse. Piet Muller was daarom genoodzaakt om een alternatief programma te bedenken. Gelukkig had Piet iets gevonden waar we de avond mee konden vullen.

 

Een prachtige film over het microleven opgenomen in Frankrijk. Het is bijzonder fraai om insecten levensgroot op het scherm te zien. Pas dan zie je hoe bijzonder ze eigenlijk zijn. Na de pauze had Piet nog een film voor ons in petto. Deze keer gingen we naar de haaien in Leerdam. Een aantal vrijwilligers heeft in de kelder van een verzorgingstehuis in Leerdam een groot aantal vivaria gerealiseerd.. Deze zijn bijzonder fraai ingericht. Er zijn zowel zoetwater als zeewater aquaria te bekijken maar ook paludaria. Zeer de moeite van het bekijken waard. Na afloop stelde Piet voor om vanuit de vereniging een keer met zín allen een bezoek te brengen aan Leerdam. Lijkt me een goed plan.

 

Na de laatste film volgde nog de traditionele plantenverloting. Alle gulle gevers hartelijk dank en tot de volgende maand.

 

Jan de Reus