Wat geweest is in oktober

 

De oktoberavond was gekozen als de veilingavond. Deze wordt twee keer per jaar georganiseerd samen met onze zustervereniging Danio Rerio. Ik meen voor de vierde keer alweer. Deze keer werd de veiling bij De Rijswijkse gehouden. Er waren flink wat mensen (ca. 25) op afgekomen en dat was terecht want er was heel veel aanbod. Na opening van de avond door onze voorzitter Ton Blokland kreeg de (reserve) veilingmeester in de persoon van Pim Wilhelm het woord.

 

Zoals gezegd,er was wederom heel veel aanbod zodat er voor een ieder wel iets leuks bij zat. Heel veel planten, maar ook boeken, pompen, filters en vissen (prachtige guppen van Annemarieke Slinger) en alles tegen zeer redelijke prijzen. Er werd dan ook heel goed verkocht mede door het onderhoudende praatje van de veilingmeester die overigens zelf ook driftig meedeed met het bieden.

 

Iets bijzonders waren de aangeboden Agaath slakken. Deze kunnen heel groot worden. Ze zouden volgens de aanbiedster heel goed zijn voor je huid. Ik zie mezelf echter nog niet snel even een slak op mijn gezicht zetten. Tot mijn verbazing werden ze uiteindelijk allemaal verkocht. Voor op een toastje?

 

Lachende derde was natuurlijk onze penningmeester Piet Muller want de avond werd ook voor De Rijswijkse, financieel gezien, een succes. Het batig saldo bedroeg 123,45. Voor een kleine vereniging als de onze is dat toch een heel bedrag.

 

Al met al was het een heel geslaagde en vooral ook gezellige avond, die ondanks het zeer grote aanbod, toch snel voorbij ging. Met dank aan de aardige mensen van Danio Rerio. We zien elkaar weer bij de volgende veiling in Delft.

 

Jan de Reus