Wat brengt ons de avond van 16 oktober

Onderstaand de intro van Jan en Margie van der Heijden.

Voor jullie een niet te missen avond.

Beste lezer/lezeres,

Graag willen wij (Jan en Margie van der Heijden) jullie meenemen op onze tocht door het prachtige Thailand die wij in maart 2019 gemaakt hebben.

Onze reis begint in Bangkok, met een bezoek aan de groene long van de stad (Bang Krachao) en werpen we een blik op het drukke en toeristische centrum. Vanuit Bangkok rijden we naar het natuurgebied Khao Yai. Dit is het eerste nationale park van Thailand, het is doorsneden met riviertjes en heeft een zeer rijke biodiversiteit. Hier zien we bv een Neushoornvogel bij het verzorgen van zijn vrouwtje in het nest. Ook vinden we hier prachtige hagedissen.

Onze volgende stop is een verblijf aan de River Kwai, bij het Sai Yok nationaal park en het Erawan park met zijn vele watervallen. Hier hebben we diverse leuke onderwater opnamen gemaakt in de riviertjes. Ons volgend verblijf ligt bij het grootste park Kaeng Krachan, hier zien we de wilde olifanten, gibbons en vele vogels, hagedissen en insecten. Onze laatste stop is een eilandje voor de kust van Cambodja, Koh Kood, in de Golf van Thailand. Hier maken we mooie onderwater opnames (film en foto), in het prachtige heldere zeewater.

Kortom een "reis" voor alle natuurliefhebbers, want naast vissen komen natuurlijk ook de reptielen en amfibieŽn, maar ook allerlei andere, bijzondere dieren, vogels, insecten, planten en bloemen, ruimschoots aan bod.